Monday, September 07, 2009

There are still people who cares

I had found a very interesting blog on the net while bloghopping.A very noble effort by Monier Mat Din in helping out the poor.What make his effort stand out among the rest is that he does not request direct financial assistance to be given to him(which indicates his sincererity) .He encourage that you yourself give your assistance directly to the poor with he himself volunteering to be your guide to that particular places.

It is good to know that there are still people who cares about the needy without any ulterior motive unlike some of the politicians in Malaysia whom suddenly appear out of the blue to help the needy only during the elections.

It is a humbling experience to read his blog on people who really indeed in needs.There are people i know (including myself) who are too concern on finding the right investment vehicle in making their first million but on the other hand there are still people who still can't afford to have a decent meal.People (myself included) sometime can be selfish and are too preoccupied to create more and more wealth for themselves without enriching others.

Kudos!! to Monier Mat Din for your effort.May Allah bless you.

Selamat Berbuka to all.

The below are some of the excerpt from Monier blog

Ada pembaca yang bertanya bagaimana caranya nak memberi sumbangan dalam aktiviti jln-jln masuk kampung kami ini. Sayugia dimaklumkan bahawa kami tidak menerima sebarang sumbangan kewangan. Apa yang kami lakukan cumalah menjadi guide seumpama pemandu pelancung kpd rakan-rakan yang menghubungi kami minta ditunjukkan jalan macam mana nak ke rumah org-org miskin dan terpinggir itu.

Sekiranya tuan-tuan/puan-puan nak masuk mana-mana kg, bolehlah habag mai awai-awai sikit; bawa sumbangan sendiri sendiri, insyaallah kalau free kami boleh jadi tukang tunjuk jalan untuk ke sana.

Di sini juga saya ingin jelaskan bahawa tujuan saya menulis kisah-kisah perjalanan kami ini, selain drpd ingin berkongsi cerita sebagai iktibar dan pengajaran buat semua; antara sebab utamanya ialah kami ingin mewujudkan kesedaran dan awareness di kalangan pembaca sekelian tentang wujudnya masyarakat dan insan marhain yang terpinggir seperti itu, dengan harapan mereka yang membaca siri-siri tulisan saya ini akan dapat melakukan perkara yang serupa di tempat mereka.

Please check out this link to his blog to learn more about his activity

among the poor who had been identified by Monier for assistance

6 comments:

  1. Thanks for sharing this wonderful blog! Glad to know people out there still cares about the needy . Sometimes, I wish I'm able to allocate some time giving back to the society.

    ReplyDelete
  2. I don't want to comment to much on this matter,like i say in my town some ppl really not happy if we try to care about the needy behind their back(especially the JKK who have a very close relationship to YB or politician)all they say its their job.What ever donation must go thru them?????
    Saya sokong penuh cara MONIER,wonderful blog!
    Thanks.

    ReplyDelete
  3. mylo-i also wish that i could allocate some time to give back to society

    uncle-tak sangka ada JKK yg ada mentaliti mcm tu.Politics is dirty

    ReplyDelete
  4. Xplorer

    Secara kebetulan saya juga adalah ahli NGO Warga Kilang di mana sdr. Monier adalah setiausahanya. Saya pernah beberapa kali bersama sdr. Monier dan rakan-rakan yang lain dalam siri "jalan-jalan masuk kampung"nya. Cuma pada 5 Sept lalu saya dijadualkan terlibat dalam satu program amal yang lain (http://izzuddin8084.blogspot.com/)

    Bagi saya, inilah masa untuk "payback society" jika ada rezeki lebih.

    lukmanw

    ReplyDelete
  5. lukman-kecik btul dunia ni.tahniah kepada saudara atas usaha saudara.

    ReplyDelete
  6. Dear xplorer,

    Thank you for highlighting that blog, will definitely check it out myself. thanks.

    ReplyDelete