Saturday, February 06, 2010

Random pic of London


hmm....mcm mana ler mamat ni boleh tahan dari terkucil waktu sejuk2 mcm ni .. he he




my favorite - roasted peanut with honey


tower bridge



i stayed at this hotel in kensington - walking distance
to lady diana palace
Kalau nak pegi london saya suggest pegi 1 hari sebelum krismas sebab barang2 kat sana akan dijual pada harga yang murah. Kalau kat sana masa-masa sebegini di panggil sebagai BOXING DAY , mungkin sebab barang2 dijual pada knockout price.Pasal makanan halal kat london tak perlu risau sebab memang bersepah kat sana dan orang malaysia mmg banyak kat sana .Terasa mecam berada kat malaysia pulak bila kat sana sebab pegi mana-mana pun kebarangkalian jumpa orang malaysia memang tinggi.
Dah tak tahu nak tulis apa dah , so just enjoy the picture .The picture quality was not very good because the weater was abit gloomy due to winter time.










9 comments:

  1. yea... london weather is pretty glooomy in winter.. i was there last nov and it was drizzling while i was revisiting places. would be great to snap in spring/summer!

    ReplyDelete
  2. hmm..

    palace gurad tu mmg dah siap2 pakai pampers, so x payah risau psl nak terkucil ke hapa..
    hahaha..

    roasted peanut with honey?
    yeah, it's 1 of my favvy too..
    mkn dgn raisins bun pun sodap!

    boxing day?
    ramai org malaysia pi serbu harrods sbb byk sales! ;-)
    dah puas shopping, pi makan sate plak kat malaysian corner..

    ReplyDelete
  3. lechua - agree , europe is much nicer during spring

    marlboro- org mesia serbu oxford street

    ReplyDelete
  4. I pegi LON year 1990(cerita lama).Bawak P&S film camera (Kodak).Gambar yang masih dalam simpanan hanya satu (posing kat Albert Hall).
    Masa tu ticket FOC (Free)..Airline staff kan ada free ticket once a year..so yang lain sendiri tanggung.Beli T-shirt & tersesat jalan sampai kat SOHO..(cuci mata sehaja).Tinggal kat B&B (lupa dah nama..)
    Anyway..I'm sure you enjoy the vacation.

    ReplyDelete
  5. Tapi kalau cuaca cerah pada musim sejuk, langit London sangat cantik!
    Biru saja - tiada awan!

    Selain daripada itu, kalau nak ambil gambar bangunan musim sejuk pun best sekali. Sebab pokok di hapadan bangunan tak halang pemandangan keseluruhan gambar kamu. ;) Pelacong pun tak ramai - best untuk landscape photo lah! :) Bersetuju?

    ReplyDelete
  6. awang - mesti best kan keje ngan airline.stahun skali tiket free.are you still working?

    londoncalling-btul tu . cuma masalahnya nak setting camera susah sebab pakai glove . and if you don't use your glove , your hand will feel numb and you can't feel your camera

    ReplyDelete
  7. one day nk jmpa pengawal palace yang ni pulak. Biar den torai cakap nogori dengan dia, kot2 buleh jawab.

    ReplyDelete
  8. ntah bila aku nak sampai London..main ASIA jer lah..hehe

    ReplyDelete
  9. mas - den raso cakap nogorie den tak botul sobek tue dio tok laye den.

    axim - ko mesti sampai jugak tak lama lagi

    ReplyDelete