Monday, March 22, 2010

On my way back to KL

nasik kandaq bungkus




Kenyang betul hari ni . macam-macam aku makan hari ni.Sampai jer kat penang tadi terus naik bas 401 rapid penang(RM 2.70 sehala) ke komtar. Lepas tu pi makan cucur udang kat bazaar penang , lepas tu pekena cendul kat chowrasta market dan lepas tu pi pekena nasik kandar line clear , siap tapau 6 bungkus untuk di bawak balik ke KL.Macam mana berat badan tak naik asyik makan jer.Mula-mula risau jugak takut tak lepas naik flight nasik kandar , tapi kalau tak lepas mau menangis jugak aku kat depan kaunter check in tadi.Seluar pun dah tempah 4 helai , bila siap nanti dia akan pos . Perut pun dah tahap kenyang GABAN , mata pun dah layu so memandangkan keadaan aku ni dah macam ular kekenyangan , aku pun decide naik flight awal kul 730 malam untuk balik ke KL . Aku tersilap sebab tak bawak camera , kalau tak boleh tunjuk keadaan kat bazaar penang temapt aku makan cucur udang , tempat tu mmg klasik . Kat laptop aku ni ada camera tapi takkan nak tangkap MAMAK tu tgh goreng sambil pegang laptop , nanti dia ingat aku ni jakun pulak. Tapi kekadang terpikir jugak nak snap gambar mamak tu guna laptop . Since azim ni orang penang , mungkin azim boleh snap agar reader dpt imagine tempat cucur udang kat dlm bazaar penang . Sebenarnya masa aku kecik2 dulu tempat ni diaorg panggil "tembok taik". Kenapa diaorg panggil tembok taik takyah lah aku explain , bak kata Siti Nurhaliza-Biarlah Rahsia . Kalau aku explain kat sini silap-silap kena saman plak ngan owner gerai sebab menghalau customer dia.
Sekian saja laporan dari Penang , over and out!

azim-tq for the invitation , maybe next time we met

6 comments:

  1. Something must have happened, syok lagi ceghita dengan nasi kandaq.

    ReplyDelete
  2. Den ghaso ini lar entri ekaw yang paling lawak... Naper ekaw tak buek jo ambik gambo dengan laptop ekaw tu???? warkhkaka....

    Xplorer, trip ni cam trip pi cari makan jo!

    ReplyDelete
  3. bestnyaaaa..
    fly ke png for makan-makan.
    best eh..traveler will always be a traveler kan.
    org yg tak faham mungkin hairan..fly just for food..but for me that is sooooo interesting and best!i wish i have a chance to do that..penang is food heaven..hope dpt penang soon.
    :)
    p/s: next time..dont forget ur camera..i must say it as a must have gadget. kalau jln x bawa kamera mcm jln tak bawak IC.
    hiks.

    ReplyDelete
  4. catz- he he , btul tu . next time don't think , just do it . I had landed myself in a lot of trouble just by DOING IT , but then again it's 100times more fun just being spontaneus.

    masmz-kalau ekau tanya eden entry yg paling lawak skali ialah entry psal MALAYSIA AIRLINES FIRST CLASS CABIN maso eden poie london dulu.Eden ni bukanlah pelawak cumo eden ni lobih kearah lawyer buruk.eden mmg tringin nak guna laptop tapi eden takut mamak tu terkejut sambil terbukak kain dio .kan nahas tu , azab 44 hari kalau eden terlihat #### dio , ha ha ha

    ReplyDelete
  5. oloh rugee nya tak bawak kamera!!

    takpaa,len kali kita leh jumpa ok..nanti ada masa aku pi wat review kat tempat yang ko cakap tu since aku memang dah duk kat sini..:)

    i like the spontaneus!!

    ReplyDelete