Thursday, April 01, 2010

xplorer at Lake Kenyir InternationalTraithlon

A special trbute to MASMZ from MASMZ.BLOGSPOT.COM

To clear things up before you read further , i'm not in the race , i wish i could run as she did but honestly i can't . If i run 5-10 km straight , then you better standby a paramedic team at the end of the journey , worst still at the 1st km of the journey . I'm not as fit as i used to be (long pause......when was the last time i was fit , ha ha).
Its all started as a practical joke between two blogger . i had thrown out a challenge to my blogger friend that if she could wear a banner displaying my blog , i would sponsor her triathlon entrance fee. Finally , i couldn't believe my eyes that she finally did it and with great enthusiasm also. Well MASMZ , you had done your part and i will done my part.Congratulation for winning a medal , HIP HIP HORAYYYYY!!!!! for team XPLORER.


do read the below entry from MASMZ

Kenyir International Triathlon 2010, gila ke apa bila aku buat keputusan untuk masuk event ni. Said to be the Malaysia's toughest triathlon race, memang edisi bunuh diri pula rasanya! Tapi macam yang aku pernah citer dulu, i really need to do something to keep me busy during my ber'kabung' time so that aku tak fikir jauh sangat.
Kenyir International Triathlon, memang gila! Tasik? Huuuu... aku memang ambil masa yang lama sebelum dapat ke pelampung pertama. Duduk menung atas pelantar, fikir "Macammana aku nak buat nih!?". Kawan-kawan kat Ombak yang tak masuk event ni, bukan main gila-gila main psikologi seminggu sebelum race. Segala jenis ikan diorang sebut untuk takutkan aku! Nasib baik juga ramai yang bagi moral support. Thanks to DR sebab bila aku tanya patut atau tak masuk event ni, DR jawab "Tak cuba mana tahu". Thanks to Mahmud sebab setia teman dalam air (salute aaaa Mud! tq!), enchek2 Bos, Janggel, Kam (IM), Li, Yani, teammate, Luvis dan kengkawan lain yang tak abes-abes ucap gudluck. Thank you to
MERIDAHFS905, tinggalkan msg kat entri Kenyir dulu - i can't stop reading ur msg until the event day! Tima kasih juga pada Baling sebab layan aku tatkala dah lemau nengok air. Hehehe.... Tahniah buat semua kawan-kawan yang masuk event nie. Tahniah to Zaki, Erin, Wan, Mud, Chin, Ann, Jay, Zali, Ameer (menang RM800 laks : Terengganu Close) Dush, Abu, Amran, Wong etc....


aku teman team mate aku Ann lari sebab running buddy dia (Erin) dah lari dulu.. (sebenarnya aku memang teringin nak lari jugak! nak merasa Bukit Gila (nama ni aku yang bagi) atau Bukit Hantu Kuman Kumin (Ann bagi nama) ni macam mana).


My part dah settle! Alhamdulillah! Masa keluar dari air dan nak pass gelang to my team mate, best gileR!!! My energy just WOW!!! Huhu... Gambar keluar dari air takleh lar kongsi kat sini. Hihihi.... Anyway, sementara tu ambil gambar menggantikan team mate aku yang dah ready nak lari..... (xplorer, sila ambil perhatian banner yang dipakai di belakang baju!)
Gambar-gambar aku tengah lari, gambar hitam putih masa pusingan pertama (tak sampai 1km pun lagi). Gambar yang kedua dengan ketiga, gambar dah nak masuk finishing line! Yeahhhhh!!! Ada satu cerita masa tengah lari ni.... Tiba-tiba Ann tarik aku "Mas! Mas! Patah balik Mas! Ada babi hutan!". Uiii mak aiii, masa tu nasib baik dekat dengan urusetia dan betul-betul seekor babi hutan melintas bukan main laju.. Kurus semangat aku! (Xplorer, ni bukti Jelajah-Explorer kat Kenyir International Triathlon. Wah bukan main geram betul sebab sepanjang aku lari semua orang tiba-tiba panggil aku Jelajah Xplorer. Emcee event siap sebut lagi "811 and Jelajah Xplorer are coming. What a good teamwork!!" <-lebih kurang larrr). Patut-patut aku letak KaKi JaLaN sekali erk! For this Xplorer, wat lar satu entri "Jelajah Xplorer Di Kenyir Triathlon" untuk aku kat Jelajah Xplorer. Lepas tu letak aaa gambar sempena ko dah kalah bet! :D)
[wahhhh bestnya nak dapat duit!!!! xplorer, i'm waiting..... :D]

4 comments:

  1. yezzaaaaa..... u just make my day lar xplorer!!!! best! best!

    TQ for the support.... I do take ur bet as one of my motivation to complete my Kenyir.

    TQ! TQ! TQ! Mudah2an murahlah rezeki ekaw. Amin :D

    ReplyDelete
  2. Tahniah masMZ, terima kasih jelajah-xplorer for the higlight on the event.

    ReplyDelete
  3. mas - amin

    tanamera - welcome to my blog

    ReplyDelete
  4. Tanamera Kayu Ara, terima kasih :)

    ReplyDelete