Tuesday, December 07, 2010

Short Holiday in Cameron Highland

It was like a tradition for my family to visit cameron highland to unwind and escape the hectic life living in KL.But cameron highland had changed dramatically , it was more polluted nowadays compare to 8-10 years back.Cameron highland still had it charms which entice city folk like me .
.
Everytime we would stay in Equatorial with a room facing the hills.We spend the whole day inside our room surfing the net from our hotel balcony with a great view of the hills.We watch the sunset from our room and at times like these it feels as if the clock finally stops ticking.It was easy to lost track of time when you have great vista in front of you.








10 comments:

  1. teringin nak pergi cameron highland lagi.. last time ke sana was in 2008 right after my convocation hehe.. wahh so fresh the strawberries.. dekat tempat orang jual sayur2 kadang2 ada jual lily buds kan, sedap tu kalau buat goreng belacan or tempura.

    ReplyDelete
  2. Selalu teringin nak ke cameron tapi blm ada masa sesuai lagi. Last time pegi cuma day trip. InsyaAllah nak menginap kat Equatorial gak nanti...one day...

    ReplyDelete
  3. incik xplorer ni mmg suka berjalan kan. Tiap minggu ada jer tempat dia nak pergi.

    Bila tgk pic ni windu plak dgn cameron...dah bertahun tak jejak.

    ReplyDelete
  4. Personally I prefer Fraser's Hill. Nearer to KL, more secluded and more serene. Although the journey up can be vomit-inducing!

    ReplyDelete
  5. lady - yup lily buds mmg selalu ada kat sana tapi saya tak suka sgt.

    hairil-kalau pi sana make sure amik bilik deluxe facing bukit . kalau bilik biasa takdak balkoni. kalau lepak kat balkoni sambil surf internet best tu.

    leez- selagi boleh berjalan akan tetap berjalan

    haris - fraser pun ok gak tapi masalahnya sunyi sgt

    ReplyDelete
  6. Salam, selamat berkenalan. Ya CH dah tak berapa indah cam 10-15 tahun dulu. Kami orang Perak ada 1 lagi laluan baru nak ke sana. Ok laluan tu tapi lupa nama jalan tu. Gambar buah stroberi cantik.

    ReplyDelete
  7. selamat datang ke blog saya MOH KEMBARA - betul tu pencemaran terlalu bnyk sgt di cameron highland . kadang2 sedih bila tgk keadaan cameron highland sekarang , takda enforcement langsung dari pihak berkuasa

    ReplyDelete
  8. he he , masam buah tu.tak sedap

    ReplyDelete