Monday, May 23, 2011

Arnab goreng kunyit



















Sebenarnya ni kali pertama dapat beli daging arnab mentah seekor.Susah jugak sebenarnya nak cari daging arnab , itu pun kebetulan tanya kat kedai pet store yang jual arnab , owner dia pun buat jualan arnab daging tapi on request basis saja .Arnab yang ditempah akan disembelih pada hari yang sama sebelum di hantar ke rumah pelanggan. Harga seekor ialah rm 35 dan berat lebih kurang satu kilo.Daging arnab tidak di nafikan memang sedap walaupun isinya agak liat tetapi tidak seliat isi ayam kampung . Susah nak jumpa punya pasal aku beli dua ekor , untuk dimasak 2 jenis masakan . Untuk kali ni aku cuma goreng kunyit camput bawang, memang best gile .Confirm lain kali aku nak beli lagi

7 comments:

  1. Wohoho...seriyes tak pernah tgk daging arnab mentah ni. Agak ngeri disitu. Hahaha!

    Tapi kalo dah jadi lauk, memaaang sodap!!

    ReplyDelete
  2. kalau mentah2..bulat2 mcm tu, agak seram sket kot...tp kalau dh potong2..Insyaallah la... tp makan berger arnab tu ok plak...hmmm

    ReplyDelete
  3. yeye.. chef dah sihat... boleh lah merasa masakan rumah kembali.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Aziela-kalau makan burger kurang mencabar skit , kena proses n makan yg ori baru thrill
    Cathj- ni mesti kes habis pantang ni
    Kemang - mmg sedap

    ReplyDelete
  5. Saya belum pernah merasa daging arnab lagi,tapi daging 'DAB' sudah masa bertugas di Mecca sekitar tahun 1997(kalau tak silap)..
    Dab sejenis lizard kan padang pasir tapi size dan bentuk macam biawak.

    ReplyDelete