Wednesday, May 11, 2011

Lake Kenyir Resort and Spa

sunyi betul tempat ni .itu antara ungkapan pertama yang keluar dari mulutku bila pertama kali menjejakkan kaki ke tasik kenyir.tempat ni tak dinafikan cantik dengan kawasan tasik sejauh mata memandang. Cuma terdapat 2 famili sahaja termasuk famili aku di seluruh kawasan resort.Sudahlah chalet terletak berasingan antara suatu sama lain,bila tiba waktu malam suasana jadi agak sepi dan agak spooky ditambah dengan bunyi unggas dan serangga.Kalau nak bermalam disini pastikan anda bawak makanan lebih sebab makanan hotel agak mahal dan tiada alternatif lain untuk beli makanan.
Aktiviti kat sini banyak tapi malang bagi aku sebab 2 hari berturut2 hujan . Kalau nak hilang stress tempat ni memang sesuai,chalet pun agak luas dan selesa cuma yg tak best makanan hotel agak mahal dan terhad.



















6 comments:

  1. In my list.. Insyaallah will be fulfilled...

    ReplyDelete
  2. view best la kat tasik kenyir...

    ReplyDelete
  3. den pun ponah duduk kek sini... bestkan bilik besau [tetibe teringat duit bet jelajah xplorer kenyir tahun lepas.... ngeeeeeeeee]

    ReplyDelete
  4. kenyir lake saya suka view dia..:)

    ReplyDelete
  5. Tempat mmg ok bro,back to nature
    Aziela-kalau ada masa pegi ler , make sure bawak bnyk jajan kalau tak bosan

    ReplyDelete