Friday, November 11, 2011

Kerang gergasi-giant blood clam

Bukannya senang nak jumpa kerang saiz xxl macam ni .5 ketul saja beratnya dah lebih 600gram.Harganya pulak rm 26 ringgit sekilo dan diimport khas dari australia.Isinya agak keras dan liat dan secara perbandingan dengan kerang tempatan , kerang tempatan lebih lembut dan manis isinya.Another first for Xplorer.


















6 comments:

  1. Sangat gedabaknya... sodap ke?

    ReplyDelete
  2. Kureng skit , lebih hanyir n keras

    ReplyDelete
  3. ekaw memang rajin betoi larrr menerai-nerai nih.... dah beso tapak tangan tu tak lalu kot den nak cuba...

    ReplyDelete
  4. Eden mmg mcm ni , kalo tak cubo eden tak leh tido mlm mengigau n sasau jadinyo

    ReplyDelete
  5. mane cari siput ni? slalu masa kecik dok cari siput2 mcm ni kat teluk batik, perak.

    ReplyDelete
  6. Bende ni ada jual kat cold storage subang parade

    ReplyDelete