Saturday, December 31, 2011

Aroma ikan bakar , jeram , kuala selangor

Kalau nak makan ikan bakar segar , murah dan ada tempat melepak yang best
tempat yang paling best kat selangor ni tak lain dan tak bukan ialah di Aroma ikan bakar . Dulu tempat ni mcm chokia je tapi sekarang dah banyak sangat perubahan dari segi servis dan quality makanan.Bahkan tempat ni dah jadi famous sampai kalau pergi pukul 6 dan keatas keadaan akan jadi sesak sebab terlalu ramai pengunjung.Cuba bayangkan menu yang aku order macam dalam gambar dibawah semuanya cuma rm150 sahaja,ikan stim kerapu yang aku order tu beratnya dalam 2kilo setengah .kalau beli mentah kat pasar harganya dalam 26-30 sekilo, maknanya harga ikan mentah saja dah dekat 65 ringgit.Jadi kalau dicampur dengan menu2 yang lain yang aku order seperti udang cili , sotong celup tepung,sayur kailan , pari bakar , siput pahat masak cili dan minuman harga rm 150 memang amat berbaloi.Tempat ni terletak di Jeram di daerah kuala selangor.Nak ke tempat ni senang jer , sampai saja di masjid jeram dari kuala selangor masuk simpang kanan dan jalan terus sampai kawasan pantai.kedai ni betul kat hujung pantai.kalau nak pergi tempat ni aku suggest kena sampai dalam pukul 5.30ptg dan lepak tgk sunset sebab pemandangan sunset kat sini memang menarik.




























































































9 comments:

  1. Baru bercadang nak ke sini cuti tahun baru ni. Thanks for the info

    ReplyDelete
  2. Pernah ke sini, tapi agak lewat sampai. Berjanggut juga lah nak menunggu pesanan sampai.

    ReplyDelete
  3. Rozita-no prob
    Mie:-kalau lambat skit mmg berjanggut

    ReplyDelete
  4. Uum teringin. Sebab apa tak ada restoran macam ni dekat sikit.

    Selamat Tahun Baru Xplorer and family.

    ReplyDelete
  5. Ocean girl - thank you . Is that really you in the pic, you look smokin' hot , he he

    ReplyDelete
  6. wo... ni sungguh menarik! akan masuk list tempat makan bila balik malaysia ni. btw, dia buka waktu siang tak i.e. masa lunch hari keje? or mlm je? nak lari dr crowd, dtg siang lah kot.

    ReplyDelete
  7. Zal , lama tak nampak.dia bukak hari2 kul 4ptg keatas.kalau weekend kul 2 keatas

    ReplyDelete
  8. Thanks for the info. Next trip to KL/JB kena lalu costal road Taiping-Pantai Remis-Sitiawan-Teluk Intan-Kuala Selangor. Mesti singgah!

    ReplyDelete