Tuesday, February 22, 2011

My Hobby - photography






my daugther silhouette in the background


Photography had been my hobby since i was a small kid. Back then my father can't afford to buy me expensive camera . The first camera that i had own is the KODAK compact camera which my father had bought me when i'm in standard 5 . My father would not simply buy me presents without any valid reason , he bought the camera because i had achieve his target and excel in my study . Although i had own a camera but i had seldom used it because to develop the film is quite expensive and i will always used it only on special occcasion.
.
My daughter had shown her interest in photography as well . For example during the shot above , she will try to imitate my all my action . It was very obvious in the last picture. I had lay flat on the floor try to get the best possible angle and she would do the same too.I would really hope photography would be her hobby when she grow up a bit older . It's easier to bond if we share the same interest.

Sunday, February 20, 2011

Siput Kemudi

isi siput kemudi


Sebenarnya dah lama aku mencari siput KEMUDI ni . Kali terakhir aku makan siput ini ialah hampir 18 tahun sudah semasa aku masih tinggal di pulau pinang . Dulu pun memang susah nak jumpa siput jenis ni , apatah lagi pada zaman sekarang .Aku tak pasti samaada siput jenis ini hampir pupus ataupun permintaan untuk siput jenis ini kurang lantaran usaha pengumpulan siput jenis ini amat kurang.
.
Entah macam mana hari ini tergerak hati hendak ke pantai remis . Dari jauh aku dah cam sangat siput kemudi dan dalam hati aku melonjak gembira sebab memang dah lama sangat dah mengidam siput ni . Harga seekor RM 2 dan aku rasa harga ini memang berpatutan . Mengikut penjual , dah lama dia tak mendapat bekalan siput jenis ni , dan bekalan siput yang dia ada pun terhad.
.
Saiz siput ini sebenarnya agak besar iaitu lebih kurang 25 cm panjang . Bagi aku cara yang paling sedap untuk masak siput ini ialah dengan membakarnya diatas api . Selain daripada itu , masak lada ataupun jintan pun sedap jugak . Isinya agak manis dan sedikit liat tapi secara keseluruhannya siput ini memang sedap walaupun jika hanya di kukus tanpa letak apa-apa perasa tambahan .


kulit siput agak nipis dan transparent .boleh nampak isi kat dalam

cara nak membuka - buang dahulu rerambut dia

siput perlu dibersihkan dengan berus

kemudian potong otot siput dengan pisau sebelum di buka

isi siput

isi dalaman siput



goreng masak jintan

Saturday, February 19, 2011

Bunga Kucai - photography


gambar bunga kucai kat belakang rumah saiz dia kecik je sebenarnya , cuma sebesar jarum pin, just enjoy the pic

Mee Bandung Muar , Muar


Mee Bandung is a must whenever you're in MUAR , Johor.The problem is in finding the best mee bandung in town . Mee bandung is almost everywhere in Muar and i could say that it had became an icon here . The quest for the best food had taken me all over malaysia and sometime i would drive daytrip hundred of kilometer just to sample the best street food .

.

I was on my way to xplore MUAR when one of my blogging friend (CATZ) suggested this restaurant . I had sampled a few mee bandung stall at Muar previously and so far this is the best . The gravy is thick with a heavy taste of prawn.Just puurrfffeeccttt!!!!.I was quite suprised that it only cost me RM 3.50 for a bowl of mee bandung which taste so good. Living in KL a bowl of mee bandung would normally cost you RM5++. Kalau dah makan mee bandung tu , kenalah makan sirap bandung plak , baru ada karma he he.
.
Overall experience - A
address - no 1-26 , Tanjung Agas Batu 1 , Muar , Johor.
alternatively - if you drive towards Muar from Melaka , sekolah sains muar will be on your left .In 400meter you will see a row of shop houses and MEE BANDUNG MUAR is there among the shop houses.
















Sunday, February 13, 2011

Memancing haruan & puyu di tali air

Cuaca hari ini memang terik . Kalau ikut plan asal hendak mula pancing awal sedikit dalam pukul 3 petang tadi . Disebabkan cuaca amat terik hari ni aku terpaksa lewatkan sedikit rancangan untuk pancing.Mula-mula terdapat sedikit masalah sebab banyak kedai-kedai pancing kehabisan umpan cacing dan cengkerik , nasib baik last minit jumpa kedai yang jual cengkerik . Itupun tingggal sikit saja cengkerik.
.
Lebih kurang dalam pukul 5.30 petang baru tiba ke destinasi pancing , iaitu sebuah tali air di kawasan jeram, kuala selangor. Air di tali air adalah sangat jernih tapi dah surut sikit disebabkan cuaca panas.Aku dengan ayahku cuma sempat pancing selama 1 jam saja dan kami berjaya menangkap sekor ikan haruan dan ikan puyu . Kat tempat ni banyak ikan puyu tapi umpan tak berapa sesuai . Tapi takpa port ikan puyu dah jumpa , next time aku akan bawa umpan yang sesuai untuk tangkap ikan puyu.Ikan yang aku tangkap petang tadi kesemuanya di lepaskan di dalam kolam ikan kat rumah untuk proses penggemukan sebelum di goreng di dalam jangkamasa 5-6 bulan lagi , he he.
tangkapan pertama oleh ayah



air tu nampak hitam sebenarnya jernih . mungkin sebab reflection




Saturday, February 12, 2011

Trip to penang via Train - 1st class sleeper coach


I must confess , i'm a train buff.I dream of travelling via the trans siberean railways and the famous canadian rocky railways.I had travel extensively via train in thailand previously and i really wish that i could have the time to travel all the way to china by rail . I know people who had done it and i'm very confident that i can do it but time is the deterrent factor .
.
Recently me and my wife travelled from KL to penang via train in a 1st class sleeper coach . This was the first time that we had travel in a first class sleeper coach . Actually there was nothing much to see if you travel at night but the rocking motion of the train made your sleeping more comfortable than usual . I end up waking up feeling very fresh and relax.
.
The cabin was not very big but it was very comfortable and i was told the night sleeper cabin for train heading to singapore was a bit bigger with its own small toilet and shower .












** gambar dalam train tak banyak sebab selesa tidur sepanjang perjalanan dalam tren , he he

Tuesday, February 08, 2011

Update on JR

In 2 month time JR will be 2 years old . Sometime i wish she will always be daddy little girl . When she grows up i will definitely miss those hugs and kisses that she used to give me unconditionally . She will be too preoccupied with her life issues and if god willing her own family and children . I guess there will come a time in the future where i will have to let go of her.I do hope that she will not forget what mummy and daddy had done for her and in turn take good care of mummy and daddy. Love you always.










Sunday, February 06, 2011

Dragonfly and life reflections




taken during one of my photo hunting trip in kuala selangor

.

Ahh!!! damn , my chinese new year leave will come to an end in a few hours time . The time now is 1040pm and in around 10 hours time i will find myself back to the office enduring another stressful moment . I guess everybody will have to endure stressful situation at their office at one point of their career . Enduring and surviving a stressful situation like this if manage well will lead to character building and i do hope that i will learn something from it.