Monday, February 06, 2012

Memancing di Pulai beach resort desaru

Dah lama aku pancing tak dapat ikan besar mcm ni . Tapi kalau nak di ikutkan takde ler besar mana pun , cuma dalam 1.5 kilo . Itupun ikan yu sekor jer yang besar yang lain tu kecik2 je.Kawasan desaru ni memang banyak ikan cuma ombak dan angin terlalu kuat sampai tindak balas ikan tak rasa.Tapi memang puas pancing kat kawasan hotel pulai beach ni , relax dan menenangkan sambil menunggu ikan menyambar umpan.Next time aku nak datang lagi kat sini cuma nak kena check cuaca dulu , kalau air tak kuat gelombang kawasan ni memang perfect.











Ikan sembilang


Ikan duri


Ikan yu

1 comment:

  1. dua minggu dari sekarang aku nak buat famly day kat pulai desaru beach resort tu, ada kesempatan nak juga coba2 lempar umpan tapi boleh bagi tau umpan apa yang sesuai, tali berapa paun batu ladung no berapa harap2 membantu,

    ReplyDelete